Ik ben Astrid Prieckaerts, oprichter en eigenaar van Punt A; startpunt voor ontwikkeling.

Mijn achtergrond ligt in senior posities in accountancy en consultancy en ik heb diverse leidinggevende functies bekleed in gezondheidszorg en services organisaties. Ik heb daarbij zowel in primaire als ondersteunende functies verbeter en samenwerkingstrajecten aangestuurd.

Punt A is in 2014 ontstaan vanuit een ideaal om op de meest effectieve manier mijn kennis, ervaring en competenties aan de sector ter beschikking te stellen. Zo wil ik bijdragen aan uitkomsten die lonend zijn, voor mens, organisatie en maatschappij.

Je begrijpt dat ik met Punt A een punt wil maken; een punt over bedrijfsvoering, over samenwerking en over de langdurige financiële haalbaarheid van ons gezondheidszorgstelsel. Vanuit mijn ervaring is er de absolute overtuiging dat het beter en goedkoper kan; betere zorg, leukere zorg en meer betaalbare zorg. Waarom? Omdat er nog open kansen voor het doel liggen. Die kansen liggen op het gebied van samenwerking, organisatieverbetering (of liever: organisatie versimpeling) en focus. En daarbij centraal stellen van mensen; of het nou zorgprofessionals, cliënten, patiënten, management, inkopers of anderen zijn.

Eenvoudig? Nee, dat niet. Ik hoef het geen enkele bestuurder uit te leggen. De omgevingsinvloeden, historische bouwwerken, en interne krachten zijn dusdanig, dat verandering niet vanzelf gaat.

Het vergt vertrouwen, moed, doorzettingskracht, capaciteit, geld en ga zo maar door. Al die middelen, waar we in de gezondheidszorg nu eenmaal niet altijd een overschot aan hebben. En het vergt ervaring. Iemand die de valkuilen kan voorspellen en daar handig in het complexe speelveld mee omgaat. Iemand die geen gevestigde belangen heeft en dus onafhankelijk helpt oordelen. Iemand die niet alleen denkt, maar ook doet. Punt-A advies levert diegene.

Contact via astridprieckaerts@punt-a.nl.